«Театр «Парадигмаріум» та проект «ROOD» – сремо на гламур»

If we don’t end war, war will end us
Herbert Wells

Війна забирає рідних і друзів, однак, що робити, коли твоїм останнім притулком залишається театр? Українські митці стараються показати наболіле в різних формах та інтерпретаціях: картини, фотовиставки, поезія, а дехто готовий присвятити себе і пожертвувати комфортом в ім’я ідеї та якісної реалізації.

Цього року унікальною подією Одеського фестивалю театрів  «Молоко» (5-8 серпня) стане цікавий експеримент київського режисера театру «Парадигмаріум» Олександра Журавля. Він розпочне свою роботу проблемно-символічним семінаром-дискусією з театральної режисури: «Уява режисера – «тіло» вистави». Майстер-класи і спільна справа почнеться сьогодні і триватиме до вечора 5 серпня, тоді й відбудеться показ вистави.

Ескіз. Вулична вистава «Rood». Реж. О. Журавель. 2015
Ескіз. Вулична вистава «Rood». Реж. О. Журавель. 2015

Вуличне дійство «Rood» – вистава-експеремент, в якій є глибоко виражена ідея, актуальна проблематика і конфлікт світів.

В чому ж особливість втілення? 48 тон піску, шестиметрові декорації, вогняні сцени і 30 учасників зі всієї України.

Ескіз. Вулична вистава «Rood». 2015
Ескіз. Вулична вистава «Rood». Реж. О. Журавель. 2015

10 днів, по 10 годин режисер ділитиметься секретами створення вистави і анатомії «тіла» конфлікту в своїй драматургії. Завдання режисера перенести психоемоційне вираження в тілесній формі на сцену?

Проблема країни і емоційне вирішення вистави стане в одному лиці перед глядачем. Цей проект для тих хто цінує сучасне мистецтво: живі емоції, справжній, унікальний театр, котрий йде в ногу з нинішніми подіями.

«Театр «Парадигмаріум» та проект «ROOD» – сремо на гламур»

«Найстрашніше спостерігати за тим як суспільство роз’їдає думка, що війна має бути гламурна, мати гламурні риси, ознаки, пости, світлини, коментарі… Непомітно закралась думка, так і є!!! За кожною вилитою кулею, гарматним пострілом, за кожним інноваційним винаходом зброї, за кожним залпом, за кожним прицілом, наказом «Вперьод…б..ь», за кожним журналістським коментом, за кожним стуком в двері «вам повЄстка…» стоїть не мало і не багато – ботексне чучело, фабричне гаденя… напастоване стразеня… ренджроверне попеня з цепами…

Театр «Парадигмаріум» та проект «ROOD» – СРЕМО НА ГЛАМУР!!! Ось як для нас виглядає війна і вона… без сучасно-виміряної  «естетичної» краси….»

Такими словами описує війну і свій театральний проект  «Rood» автор ідеї та втілення Олександр Журавель.

За словами організаторів театральне дійство, яке відбудеться на вулиці зможуть  побачити всі хто завітає, а також оцінити і проаналізувати спільні зусилля митця та сміливих учасників.

Проект «Rood» – рефлексія сучасного режисера, коментар до сьогоднішніх подій в Україні.

А, like? Вибір залишається лише за вами!

Ескіз. Вулична вистава «Rood». Реж. О. Журавель. 2015
Ескіз. Вулична вистава «Rood». Реж. О. Журавель. 2015

Ви станете частинкою чогось великого, частинкою дійства, а не лише спостерігачем перед телевізором.

Ескізи з facebook, група «Вуличне дійство «Rood»» https://www.facebook.com/groups/1628315180769974/?__mref=message_bubble